Ponudba in aktivnosti

V središču vasi Luče, vas pričakuje Guesthouse S. Je odlična namestitev za goste, ki iščejo bivanje v čistem, varnem in udobnem objemu naše hiše. Nudimo sobe in apartmaje za družine in popotnike. Naše enote so opremljene v starinskem slogu, ki je lepo prepleten z moderni detajli. Poleg udobja in topline smo hiši dodali poseben čar z unikatnimi lesenimi izdelki, ki jih skrbno ustvarja gostiteljica. V pritličju hiše se nahaja kavarna, kjer vas radi prebudimo z edinstvenim okusom kave ILLY. Tudi vaših štirinožnih prijateljev se veselimo.

 

V neposredni bližini vas pričakuje igriva reka Savinja, ki pričara nepozabno doživetje številnim ljubiteljem ribolova.

 

Že v preteklosti je bila reka Savinja pomembna za domačine, saj so se preživljali tudi z ribolovom in sicer so ženske v koših na hrbtu nosile ribe vse do Ljubljane. Lučani se tega spominjajo v svojem grbu.

 

Informacije o ribolovu, stanju voda, dobrih ribolovnih pogojih ter lokacijah samih vam posreduje kar gostiteljica Sonja. Tudi sama je strastna ribička in izdelovalka suhih muh.

 

V kavarni so na voljo ribolovne dovolilnice za naslednje revirje:

  • Savinja 1 - enodnevna dovolilnica - 70,00 €
  • Savinja 2+3 - enodnevna dovolilnica - 70,00 €
  • Savinja 1, 2+3 – tridnevna dovolilnica - 150,00 €
  • Lučnica – enodnevna dovolilnica - 70,00€

 

Za vse tiste malo bolj drzne, vam pa s pomočjo lokalnih ponudnikov oziroma vodnikov nudimo: pohodništvo, soteskanje, kolesarjenje, alpinizem, plezanje, plezanje ledenih slapov, rafting, kajak, plezanje,….

 

GOSTITELJICA se svojim gostom posveti po vseh svojih zmožnostih, vedno si vzame čas za njihovo načrtovanje poti. Z navdušenci ribolova deli znanje, izkušnje in jim približa reko Savinjo skozi njeno doživetje.

 

Tudi v zimskem času so Luče zanimiva destinacija za obisk, tako za odrasle kot za otroke. V neposredni bližini je urejeno manjše družinsko smučišče, ki nudi 350 metrsko progo z dvema vlečnicama. Ob smučišču so urejene tekaške proge ter sankališče oziroma lopatkanje za najmlajše. Kompleks ima dodatno zasneževanje in je opremljen z reflektorji, kar omogoča tudi nočno smuko.

 

Za zimske športe in ljubitelje narave je idealna Logarska dolina, ki poleg 13 kilometrske urejene krožne tekaške steze plezalcem ponuja tudi preko 20 zaledenelih slapov, turni smučarji pa se lahko podajo raziskovat zimski svet okoliških planin.

 

Iz Luč pa tudi ni daleč do smučišča Golte, ki je primerno tudi za zahtevnejše smučarje.

 

Prepričani smo, da boste v Lučah v vsakem letnem času našli nekaj zase in za svoje bližnje ter da boste od nas odšli polni lepih vtisov in v želji čim prejšnje vrnitve.